Αλλάζουν οι αγγελίες ακινήτων από 01/01/2021

Αλλάζουν οι αγγελίες ακινήτων από 01/01/2021

Οι αλλαγές για τις αγγελίες και τις διαφημίσεις ακινήτων, περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο που εξέδωσε στις 19 Νοεμβρίου 2020, το Υπουργείο ενέργειας ( Υ.Π.Ε.Ν. ), με τίτλο ''Διευκρινήσεις για την εφαρμογή του ν.4122/2013 για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων''.

 Σε κάθε αγγελία ή διαφήμιση ακινήτου προς πώληση ή ενοικίαση, πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, πρέπει να αναγράφεται η  ενεργειακή κλάση του.

Το Πιστοποιητικό  Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), δεν θα απαιτείται μόνο στην  πώληση  ή στην μίσθωση ενός ακινήτου, όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα στα υποχρεωτικά έγγραφα για την πώληση του στον συμβολαιογράφο ή στο μισθωτήριο συμβόλαιο που θα εντάξει ηλεκτρονικά ο λογιστής στο ΤΑΧΙS net.

Πλέον η ύπαρξη Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.), θα είναι υποχρεωτική για την προώθηση και διαφήμιση των ακινήτων στο διαδίκτυο  στον τύπο και όπου αναγράφεται η κάθε αγγελία.

Η ενέργεια αυτή θεσπίζεται  από την πλευρά της πολιτείας, για να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινωνικού συνόλου,  η αναζήτηση των πλέον ενεργειακά αποδοτικών ακινήτων.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης και δεν αναγράφεται η ενεργειακή κλάση του ακινήτου στην αγγελία, τότε προβλέπεται η επιβολή  προστίμων στον διαφημιζόμενο.

Το ίδιο ακριβώς προβλέπεται και στην περίπτωση που τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης  είναι ψευδή.

Η εταιρία μας Deal properties (Υπηρεσίες ανάπτυξης ακινήτων),  θυγατρική της ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ - ΒΑΡΣΑΜΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (www.karanasios.com), προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους (πωλητές και εκμισθωτές) την δυνατότητα ακόμη και της δωρεάν απόκτησης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), με ταυτόχρονη την αποκλειστική εκπροσώπηση του ακινήτου προς πώληση ή ενοικίαση. 

Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε και να συνεργαστούμε μαζί σας.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Λίνα Χορχορούνη στο τηλ. 6974709972 και την κα Παναγιωτίδου Δωροθέα στο τηλ.6984568131 και στα 2310 555707, 2310 555151.