ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ (Α.Δ.Μ.Θ.)

blog header image

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, η Ημερίδα Εξωστρέφειας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας  - Θράκης (Α.Δ.Μ.Θ.) με θέμα: «Η συμβολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης», σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Α.Α.), παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (Α.Δ.Μ.Θ.) Δρ. Ιωάννη Σάββα καθώς και της Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) Δρ. Εύης Δραμαλιώτη.

Ποιος ήταν ο στόχος της δράσης αυτής;

Στόχος αυτής της δράσης, ήταν να γνωρίσει το ευρύτερο κοινό το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, σε ότι αφορά την ενίσχυση των ιδιωτικών πρωτοβουλιών και επενδύσεων στις περιοχές ευθύνης της και να ενισχυθεί το αίσθημα συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις επιχειρηματιών, οι οποίοι εξέθεσαν τις αρμοδιότητες εκείνες που αφορούν τον κλάδο τους ξεχωριστά αλλά και την έως τώρα εμπειρία τους από την αλληλεπίδραση με τις Υπηρεσίες μας.

Η εταιρία «Καρανάσιος - Βαρσάμη & Συνεργάτες - Σύμβουλοι Μηχανικοί», παρευρέθηκε στην ημερίδα, με ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Καρανάσιο, ως εκπρόσωπο του επιχειρηματικού κόσμου, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, τονίζοντας πως τέτοιου είδους εξωστρέφεια από την Διοίκηση είναι κάτι που δεν συνηθίζεται να συμβαίνει και ευχήθηκε στο εγγύς μέλλον, να συνεχιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Επίσης, επισήμανε ότι με τέτοιου είδους διαδικασίες η Διοίκηση έρχεται μπροστά στον πολίτη, και σε όσους  συντελεστές επιτελούν σημαντικό ρόλο και έργο στην ανάπτυξη. Εν συνεχεία, παραλλήλισε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τους μελετητές μηχανικούς, λέγοντας πως όπως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση βρίσκεται ανάμεσα στο κεντρικό κράτος, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) αλλά και στους πολίτες, έτσι και οι μελετητές μηχανικοί είναι εκείνοι οι φορείς οι οποίοι στέκονται ανάμεσα στο «επιχειρείν» και στη Διοίκηση, δίνοντας έμφαση στην τεράστια δυσκολία συγχρονισμού δύο τόσο διαφορετικών χρονοσυστημάτων, αυτό της επιχειρηματικότητας και αυτό του δημοσίου. Παρόλο αυτά, ο κ. Παναγιώτης Καρανάσιος, εξήρε το έργο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας  - Θράκης, για τη μείωση του χρόνου που έχει ήδη πετύχει στην έκδοση Α.Ε.Π.Ο. (Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

 Δείτε το video εδώ.