Ενημερωτική ημερίδα πρατηριούχων στο Ρέθυμνο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ρέθυμνο για την ενημέρωση των πρατηριούχων για τα πρατήρια κάτω από οικοδομές και τα πρατήρια που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 30 μ. από χώρους συνάθροισης κοινού, σύμφωνα με τον Ν. 4439/16 & Ν. 4530/18.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τις Ενώσεις Βενζινοπωλών Κρήτης, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.).

Στην ημερίδα παρευρέθησαν, ο πρόεδρος της Π.Ο.Π.Ε.Κ. κ. Γ. Ασμάτογλου, ο γενικός διευθυντής της Π.Ο.Π.Ε.Κ. κ. Δ. Μακρυβέλιος, οι πρόεδροι και τα Δ.Σ. των ενώσεων βενζινοπωλών των νομών της Κρήτης, αρμόδιοι από τις Δ/νσεις Μεταφορών Κρήτης και πλήθος πρατηριούχων.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών κ. Ηλίας Πάσιος ενημέρωσε τους πρατηριούχους από πλευράς Υπουργείου για τα δεδομένα της νομοθεσίας.

Ο κ. Παναγιώτης Καρανάσιος, τεχνικός σύμβουλος της Π.Ο.Π.Ε.Κ., ενημέρωσε τους πρατηριούχους για τις εξελίξεις στην νομοθεσία και το πώς πρέπει να αντιμετωπισθούν οι νέες απαιτήσεις του νόμου.

Οι εταιρίες εγκαταστατών (ΑΤΕΚΕ, ΕΛΒΗΣ, ΣΠΥΡΙΔΗΣ) ενημέρωσαν τους πρατηριούχους για τον εξοπλισμό που απαιτείται να εγκατασταθεί στα πρατήρια, σύμφωνα με τον νέο νόμο.

Τέλος ο κ. Δημήτρης Μακρυβέλιος τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερώνονται όλοι οι πρατηριούχοι μέσω του site της Π.Ο.Π.Ε.Κ., καθώς η διαρκής ενημέρωση είναι απαραίτητη πλέον για τη επιβίωση τους.